dinsdag 24 maart 2015

DE LEKKERSTE HIGH TEA RECEPTEN

Vandaag heb ik voor jullie en paar lekker receptjes voor een leuke high tea met je vriendinnen, je moeder, je zus wat jij maar wilt. een high tea is gezellig met allemaal kleine gerechtjes. ben jij dol op een high tea en ga je er binnen kort een organisteren maar je weet totaal nog geen recept. lees dan deze blogpost verder want ik heb voor jou een paar lekkere recepten.

MINI-QUICHES

INGREDIËNTEN

  • Pakje bladerdeeg, ontdooid
  • 2 bosuitjes
  • 75 gram cherrytomaatjes
  • 3 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 gram bacon of ontbijtspek
  • 50 gram pittige geraspte kaas
  • Boter om in te vetten

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak dan de bacon of ontbijtspek krokant in een koekenpan. Snij intussen de bosuitjes in ringetjes, de cherrytomaatjes in blokjes en de gebakken bacon in kleine stukjes. Vet dan de muffinvorm in met wat boter, bekleed met bladerdeeg en verdeel alle gesneden ingrediënten over de vormpjes. Meng vervolgens in een kom de eieren, slagroom en de pittige kaas. Schenk dit in de vormpjes, zet circa dertig minuten in de oven en laat dan even goed afkoelen.

AARDBEIENTRAKTATIE

INGREDIËNTEN

  • 250 gram aardbeien
  • Pak kant-en-klare poffertjes
  • Bakje zuivelspread (light)

BEREIDINGSWIJZE

Snij de kroontjes van de aardbeien, was ze en snijd ze daarna in dunne plakjes. Besmeer alle poffertjes aan één kant met de zuivelspread, leg hier een plakje aardbei op en dek vervolgens af met nog een poffertje. Besmeer ook deze met de zuivelspread, leg er opnieuw een plakje aardbei op en eindig het torentje met een poffertje. Steek er een prikker in, doe er een leuk strikje omheen en voila, klaar is je hapje!

VROLIJKE SANDWICHES

INGREDIËNTEN

  • Bakje zuivelspread
  • 20 dunne sandwiches
  • Citroensap
  • Snufje zout

BEREIDINGSWIJZE

Besmeer eerst alle sandwiches met een lepel zuivelspread. Besprenkel met een beetje citroensap en een snufje zout.
Zalm-komkommer
Snijd één komkommer in dunne plakjes. Snijd deze plakjes door de helft zodat er halve maantjes ontstaan. Verdeel een pakje zalm over de sandwiches, leg 3-4 stukjes komkommer op de zalm en bestrooi met verse dille.
Pompoen-radijs
Snijd één middelgrote, gele pompoen, één kleine komkommer en tien radijsjes in flinterdunne plakjes. Maak ook hier vervolgens halve maantjes van. Verdeel de groenten dakpansgewijs over de sneetjes brood. Druk voorzichtig aan en maak af met wat verse peper.
Ham-asperge
Blanceer 100 gram verse asperges, snijd in dunne, lintachtige strips (met behulp van een dunschiller). Verdeel de asperges en circa 100 gram prosciutto ham over de sandwiches.

MINI-CHEESECAKES

INGREDIËNTEN

Bodem
  • 8 biscuitjes
  • 2 theelepels gesmolten boter
  • 1 theelepel bruine suiker
Vulling
  • 225 gram roomkaas
  • 375 ml melk
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel citroenschil
  • Sap van ongeveer 4 citroenen
  • 12 kleine aardbeien
  • 3 eetlepels kokend water
  • Eiwit van 4 eieren

BEREIDINGSWIJZE

Doe de biscuitjes in de blender en laat draaien tot ze volledig verkruimeld zijn. Voeg dan de gesmolten boter en de bruine suiker toe. Zet de blender nog even aan, vet intussen een muffinvorm in en verdeel het kruimeldeeg vervolgens over de muffinvormpjes. Druk even goed aan met bijvoorbeeld een glas. Doe dan de roomkaas, melk, suiker en het eiwit in een kom en mix tot een luchtig beslag. Voeg dan de citroenschil en het sap toe en roer voorzichtig door. Giet dit beslag over de bodem van de cheesecakes en laat het circa 6-8 uur goed opstijven in de koelkast. Garneer met plakjes aardbeien.

0 reacties:

Een reactie posten

melanie-blogt. Mogelijk gemaakt door Blogger.

© 2011 MELANIE BLOGT, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena