vrijdag 10 april 2015

GARNIER MICELLAIR REINIGINGSWATER

Micellair reinigingswater is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Steeds meer en meer merken brengen een micellair product op de markt en sinds vorig jaar heeft ook Garnier een micellair watertje in de schappen! Garnier Micellair reinigingswater is gemakkelijk te verkrijgen in de drogist en is ook nog eens lekker voordelig. Voor een flinke fles van maar liefst 400 ml (voldoende voor 200 reinigingsbeurten) betaal je namelijk €6,49.


Waarom is micellair water zo populair? Het is allereerst supergemakkelijk in gebruik. Het is een 3-in-1 reiniger voor zowel het hele gezicht als de ogen en verwijdert zelfs waterproof make-up. Daarnaast is het meteen een kalmerende en verzachtende tonic. Je verwijdert dus al je make-up én brengt het in balans met slechts één product.
Laten we eens naar de ingrediënten gaan kijken;


  • aqua – oftewel water, wat hier functioneert als basis en oplosmiddel van de micellen.
  • hexylene glycol – oplosmiddel dat een oplossing dunner maakt, zodat je het gemakkelijker kunt aanbrengen. Ook heeft het een conserverende werking. Deze stof kan bij sommige mensen irriterend werken.
  • glycerine – hydraterend ingrediënt, trekt vocht aan en brengt het waterniveau van de huid in balans.
  • disodium cocoamphodiacetate – een milde, schuimende reiniger, afkomstig van de vetzuren uit kokosnoot olie.
  • disodium EDTA – conserveringsmiddel, maar zorgt ook voor het schuimende en reinigende effect.
  • poloxamer 184 – emulgator en reiniger, dit ingrediënt zorgt dat water zich mengt met olie en vuil.
  • polyaminopropyl biguanide – conserveringsmiddel.


De ingrediëntenlijst is lekker kort en bestaat voor het grootste gedeelte uit water met daar aan toegevoegd glycerin, conserveringsmiddelen en milde surfactanten (schuimende reinigers). Geen parfum, parabenen, kleurstoffen of heftige reinigers zoals SLS/SLES.


Voor meer informatie, tips en filmpjes over Garnier micellair reinigingswater verwijs ik je door naar de officiële Garnier website, .
Wat vinden jullie van micellair water? Is het iets voor jou of is het gewoon een hype? En heb je deze fles van Garnier al geprobeerd?

1 reacties:

Anna zei

Ik heb hier al zoveel goeds over gehoord, misschien moet ik het toch eens proberen :-).

Een reactie posten

melanie-blogt. Mogelijk gemaakt door Blogger.

© 2011 MELANIE BLOGT, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena